понедељак, 16. мај 2011.

Tura po južnom i srednjem Banatu


Krene se ka Bečeju, ja predlažem atoput do N.S. a zatim starim putem zato što već iza N.S. naplate ponovo putarinu a vi idete još koji kilometar samo.
Dvorac Fantast
Kada stignete u Srbobran pratite znake za Bečej. Zatim tražite putokaz za Gunaroš i skrenite levo. Zatim nakon 10ak km videćete tablu Hotel "Novo Selo" i skrenete desno kroz drvored još oko 1km, samo pravo i stigli ste do dvorca Fnatast (fazoni i fore).
Bečej
Centar Bečeja sa spomenikom Nike i grandioznim crkvama i ugodnom uličnom muzikom. Dalje ka Novom Bečeju, malo pogledati i Novi Bečej.
Arača

Od Novog Bečeja se krene ka Kikindi i na pola puta sa desne strane se u daljini vide ruševine srednjevekovne crkve Arača ima i neki bedni putokaz. Put je zemljani i može se proći samo kad nema kiše. Prelazi se preko pruge. Obećavali su da će ga asvaltirati. Crkva je neverovatan prizor i zaista vredi pogledati.
Odatle ili direktno iz Novog Bečeja se ide na selo Bašaid a zatim na Žitište u kom se nalazi čuveni spomenik Rokiju Balboi. Dalje u Zrenjanin, obići centar Zrenjenina. Iz Zrenjanina ka Vršcu ali preko Sečnja u kom se nalazi spomenik ribi šaran.

Dalje ka Vršcu ima selo Banatski Sokolac gde se u dvorištu osnovne škole nalazi spomenik Bobu Marliju. U samom Vršcu predlažem pivnicu za ručak, a iznad Vršca ima breg sa sjajnim pogledom i tvrđavicom do koje se može doći autom. 

Нема коментара:

Постави коментар